flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВОАС Павло Сало взяв участь у тренінгу: «Доступ до публічної інформації. Особливості правозастосування та актуальна судова практика».

19 лютого 2024, 16:59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Суддя ВОАС Павло Сало взяв участь у навчальному тренінгу, тема якого: «Доступ до публічної інформації. Особливості правозастосування та актуальна судова практика». Захід відбувся 15-16 лютого 2024 року у м. Київ.
   Упродовж плідного дводенного навчання учасники мали змогу поглибити знання з міжнародних принципів доступу до публічної інформації, змісту базових міжнародних документів у сфері прав людини, які визначають право на інформацію, зокрема Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів (Конвенція Тромсо), а також закцентовано увагу на основних положеннях Закону України "Про доступ до публічної інформації" та досліджено особливості реалізації судами права на доступ до публічної інформації в умовах воєнного стану.
   Зустріч була організована Національною школою суддів України за підтримки Проєкту Ради Європи «Захист свободи слова та свободи медіа в Україні», який фінансується в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки «Стійкість, відновлення та відбудова».