flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СЕКРЕТАРІ СУДОВОГО ЗАСІДАННЯ ВОАС ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ПІДГОТОВЦІ

07 грудня 2016, 17:07

Сьогодні, 07 грудня 2016 року, завершилася підготовка секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів, яка проводилась у відповідності до Календарного плану навчань на 2016 рік, затвердженого Національною школою суддів України.

Участь у даній підготовці взяли секретарі судового засідання Вінницького окружного адміністративного суду – Ольга Шкільна та Дар’я Жупанова.

 

 

Протягом триденного курсу підготовки, учасникам  було запропоновано для розгляду та обговорення багато актуальних тем. Зокрема, викладачі доводили до відома секретарів судового засідання міжнародні стандарти антикорупційного законодавства та основи їх запровадження в Україні. Пропонували  до огляду етичні основи судової діяльності та професійної етики працівників апарату суду. Окремою темою для обговорення було визначено основи тайм-менеджменту та методику оптимізації робочого часу.

Поряд з цим, учасники підготовки удосконалювали мистецтво правового письма та процесуального документування, досліджували процесуальні особливості вирішення питання проведення в залі судового засідання фото- і кінозйомки, відео-, звукозапису із застосуванням стаціонарної апаратури.

Окрім того, під час навчань, учасники освоювали методику роботи секретаря судового засідання з матеріалами судових справ щодо оформлення, порядку виконання та видачі судових рішень в адміністративних справах.

Також, викладачі торкнулись проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві через призму співпраці судової влади та ЗМІ щодо забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності судів.

По завершенню підготовки учасники отримали Сертифікати Національної школи суддів України.