flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мін'юст встановив плату за користування системою виконавчого провадження

02 лютого 2017, 11:24

Мін'юст визначив плату за користування автоматизованою системою виконавчого провадження. Це передбачено наказом Міністерства юстиції України від 29.12.2016 за № 3917/5.

Плату за користування автоматизованою системою виконавчого провадження встановлено у розмірі 51 грн за кожне відкрите виконавче провадження.

Оплата послуг за користування автоматизованою системою виконавчого провадження органами Державної виконавчої служби здійснюється за рахунок авансового внеску стягувача.

У разі якщо стягувач у виконавчому провадженні звільнений від сплати авансового внеску відповідно до частини 2 статті 26 Закону України "Про виконавче провадження", оплати послуг за користування системою здійснюється за рахунок витрат виконавчого провадження, стягнутих з боржника за цим виконавчим провадженням.

Нагадаємо, що з 5 січня 2017 року діють норми Закону «Про виконавче провадження» про автоматизовану систему виконавчого провадження та Єдиний реєстр боржників.

Зокрема, передбачається, що реєстрація виконавчих документів, документів виконавчого провадження, фіксування виконавчих дій здійснюється в автоматизованій системі виконавчого провадження, порядок функціонування якої визначається Міністерством юстиції України.

Вільний та безоплатний доступ до інформації автоматизованої системи виконавчого провадження забезпечує Міністерство юстиції України у мережі Інтернет на своєму офіційному веб-сайті з можливістю перегляду, пошуку, копіювання та роздрукування інформації, без обмежень та цілодобово.   

 

Детальніше...