flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порядок перевірки електронних декларацій розробили в Мін'юсті

10 лютого 2017, 14:04

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що у нього у відомстві за тиждень розробили «якісний Порядок перевірки е-декларацій», який НАЗК «не могло довести до ладу майже півроку». Він закликав НАЗК, прийняти документ у його редакції вже сьогодні.

Про це міністр юстиції Павло Петренко повідомив під час прес-конференції у Кабінеті міністрів, передає «Закон і Бізнес».

«Ми розробили якісний проект документу, який сьогодні буде оприлюднений на сайті секретаріату Кабміну і Міністерства юстиції. Звертаємося до членів НАЗК, щоб вони вже в четвер на своєму засіданні прийняли даний порядок. Як Міністр юстиції підтверджую, що ми зареєструємо цей порядок невідкладно як тільки він надійде до Мін’юсту і відповідатиме тексту, який розроблений робочою групою», — пообіцяв Павло Петренко.

За його словами, було чітко визначено, що перевірки починаються рішенням НАЗК, який визначає відповідних уповноважених осіб для проведення перевірки. Уповноважені особи зобов’язані зібрати достатній обсяг доказів, які свідчать про відповідність чи невідповідність декларації дійсності, що є підставою для притягнення особи до відповідальності.

Детальніше...