flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОМІЧНИКИ СУДДІВ ВОАС НАВЧАЮТЬСЯ

13 березня 2017, 16:57

Сьогодні, 13 березня 2017 року, у приміщенні Апеляційного суду Київської області, згідно з Графіком підготовки працівників апаратів судів на 2017 рік, затвердженого Національною школою суддів України розпочалась п’ятиденна підготовка помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

Участь у даній підготовці беруть помічники суддів Вінницького окружного адміністративного суду – Валентин Мошняга, Олександр Бурбела та Олександр Дякуновський.
Підготовка проходитиме у формі інтерактивних лекцій, що включають обговорення визначених Програмою підготовки тем, роботу з фліп-чартом, використання презентацій Power Point.

 

З вітальним словом та побажаннями плідної роботи і цікавих обговорень до учасників звернувся Лисак Віктор Дмитрович – начальник відділу підготовки апаратів судів Національної школи суддів  України.

    В рамках першого дня навчань, учасники розглянуть наступні теми:

-    Психологію діяльності працівника апарату суду. Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником, консультантом. Шляхи попередження та вирішення конфліктів.

-    Навички надання якісних судових послуг (вміння спілкуватись з відвідувачами суду, вирішувати напружені та конфліктні ситуації, зниження рівня агресії), шляхи подолання конфліктних ситуацій всередині колективу, уникнення нерівного чи вибіркового ставлення до окремих громадян чи груп громадян.

-    Особливості розгляду справ в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України.

-    Докази і доказування в адміністративному судочинстві. Оцінка письмових доказів при розгляді спорів про оскарження та скасування податкових повідомлень – рішень. Забезпечення доказів. Способи забезпечення доказів. Порядок розгляду заяв про забезпечення доказів.


За перебігом навчань слідкуйте на офіційних веб-сторінках суду.