flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ВОАС ПРОЙШЛИ ПІДГОТОВКУ ДЛЯ ПІДТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

31 березня 2017, 16:40

З 27 по 31 березня 2017 року, у Вищому адміністративному суді України проходила підготовка для підтримання кваліфікації суддів окружних адміністративних судів згідно Календарного плану підготовки, затвердженого Національною школою суддів України на 2017 рік.

Участь у даній підготовці взяли судді Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Свентух, Павло Сало та Наталія Жданкіна.

У ході підготовки організаторами було визначено ряд актуальних для обговорення тем та заплановано проведення тренінгових занять.

Зокрема, під час підготовки учасники удосконалювали процесуальні навички судді, мистецтво написання судових рішень, обговорювали правові висновки Верховного Суду України, прийняті за наслідками перегляду адміністративних справ,  практику та особливості розгляду справ за участю Уповноваженого представника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Також,  судді розглядали актуальні теми з профільних галузей законодавства, зокрема: сферу дії антикорупційного законодавства в контексті запровадження міжнародних стандартів в Україні; актуальні питання застосування митного законодавства під час розгляду справ щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів митної служби; досліджували проблемні питання, які виникають під час розгляду спорів, що стосуються статусу біженця та додаткового або тимчасового захисту; дискутували на тему психології діяльності судді та психологічних аспектів розгляду судових справ.

По завершенню підготовки учасники отримали Сертифікати Національної школи суддів України.