flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДЯ ВОАС БЕРЕ УЧАСТЬ У СЕМІНАРІ ЩОДО ЗАХИСТУ ПРАВ БІЖЕНЦІВ

20 квітня 2017, 17:07

Сьогодні, 20 квітня 2017 року, розпочався семінар для суддів апеляційних та окружних адміністративних судів, що спеціалізуються на розгляді спорів щодо захисту біженця та особи, яка потребує додаткового захисту.

Даний захід організовано Вищим адміністративним судом України спільно з Представництвом Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні в рамках реалізації проекту «Ініціатива підвищення якості систем надання притулку в країнах Східної Європи та Південного Кавказу».

Участь у даному семінарі бере суддя Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Дончик.

В якості експертів запрошено суддів – членів Міжнародної асоціації суддів, які розглядають справи, пов’язані з наданням статусу біженця.

Відкрив захід заступник голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович, котрий у вітальному слові наголосив на актуальності теми даного заходу та довів до відома присутніх узагальнену судову практику адміністративних судів при розгляді справ шукачів притулку.

У ході семінару учасники обговорять міжнародні стандарти та судову практику з питань процедури визначення статусу біженця, визначать основні стандарти та принципи ефективного судового захисту в міжнародному праві біженців; стандарти та тягар доказування; використання інформації по країні походження як доказу.