flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер та прес-секретар ВОАС прийняли участь в першому загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

24 травня 2017, 11:20

22 травня 2017 року у Києві відбувся перший загальнонаціональний форум  "Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього".


Його організаторами виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школи суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання "Детектор медіа", Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України за підтримки українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.


Метою заходу було обговорення та вирішення негативних тенденцій у інформативному просторі та напрацювання антикризової комунікаційної стратегії спільними зусиллями судів та медійників.


Учасниками форуму були судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки з громадськістю і комунікацію, журналісти загальноукраїнських та регіональних видань, які працюють з судовою тематикою. За сприяння Державної судової адміністрації України через територіальні управління, у кожному обласному центрі, організовано відеоконференцзв'язок, що дозволило взяти участь у форумі як працівникам місцевих судів, так і представникам регіональних засобів масової інформації, що значно розширило аудиторію учасників та зосередило увагу на проблемах об'єктивного донесення інформації із зали суду до громадськості. Вінницька область на стало винятком. 


Так, у актовому залі Вінницького апеляційного адміністративного суду в режимі відеоконференцзв’язку за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області взяли участь у форумі і представники  Вінницького окружного адміністративного суду - суддя-спікер Костянтин Яремчук та прес-секретар суду Любов Щербатюк. 


Під час форуму було озвучено проблемні питання взаємодії журналістів та судів, доступ до судової інформації, вітчизняний і зарубіжний досвід налагодження комунікації між судами та ЗМІ.


На завершальному етапі учасники заходу побажали, щоб такий форум відбувався щороку для того, аби обговорювати нагальні проблеми та впроваджувати правила майбутньої співпраці у взаємній підтримці та повазі.