flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВОАС переймає досвід суддівської спільноти у США

13 червня 2017, 15:41

На початку цього тижня розпочалась навчальна поїздка «Альтернативне вирішення спорів (АВС) та суди в США» містами Сполучених Штатів Америки.

Даний захід здійснюється в рамках програми реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Участь у навчальній поїздці бере голова Вінницького окружного адміністративного суду – Олександр Вільчинський.

В межах візиту голова ВОАС разом з групою українських правників ознайомиться з судовою системою США,  юрисдикцією федеральної системи та системи штатів. Окремо організаторами заходу заплановано обговорення діяльності Федерального суддівського центру та його ролі в судовій системі країни.

Також, з метою ознайомлення з інноваційними методами сприяння єдності громади, представники української правової спільноти відвідають Громадський центр медіації району Краун Хайтс. 

Окрім того, під час відрядження, українська делегація дізнається про організацію та функціонування Багатопрофільного відділу з альтернативного вирішення спорів та впровадженими у судовий процес програм медіації.

По завершенню навчальної поїздки українські правники візьмуть учать у роботі малих груп та напрацюють рекомендації  щодо подальшої роботи у сфері медіації, які можуть бути застосовані в правовій системі України.