flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МАЙБУТНІ ПРАВНИКИ ВІДВІДАЛИ ВОАС

14 червня 2017, 15:55

Сьогодні, 14 червня 2017 року в рамках проекту «День відкритих дверей», який успішно реалізується Вінницьким окружним адміністративним судом з 2011 року, до суду завітали майбутні правники – студенти Технологічно-промислового коледжу Вінницького національного аграрного університету.З вітальним словом до студентів звернувся керівник апарату суду – Сергій Климчук, який і ознайомив присутніх з планом заходу.

 

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомчу екскурсію приміщенням суду, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, відділу документального забезпечення (канцелярії), сектору прийому та інформаційного центру, ознайомлення з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду, бесіду з керівником апарату суду у форматі запитання- відповідь, на якій можна було поставити запитання, що цікавили студентів.

Розпочала ознайомчу екскурсію помічник голови суду - Ірина Кривешко, яка  розповіла майбутнім фахівцям права  про роботу сектору прийому та інформаційного центру суду, продемонструвала роботу інформаційного кіоску,зазначивши перелік актуальної інформації якою можуть скористатися відвідувачі суду. Окремо Ірина Кривешко зупинилася на проектах «Електронний суд» та надсиланні повісток учасникам судових проваджень у вигляді sms-повідомлень, які на даний час реалізовуються Вінницьким окружним адміністративним судом.


Далі в.о.начальника відділу документального забезпечення (канцелярії) – Ольга Шкільна ознайомила студентів з основними завданнями та функціями відділу, роз’яснила порядок прийому та реєстрації вхідної кореспонденції  та продемонструвала аспекти роботи автоматизованої системи документообігу суду.

Із  роботою відділу організації судового процесу та служби судових розпорядників майбутніх правників ознайомила – Дар’я Жупанова, яка поряд з основними функціями, які покладені на відділ, окреслила коло посадових обов’язків та специфіку роботи секретарів судових засідань при підготовці справ до розгляду  та під час судових засідань. Після чого студенти відвідали залу судових засідань, в якій проходять засідання у режимі відеоконференції.


Заключним етапом зустрічі стала бесіда з керівником апарату суду Сергієм Климчуком  у форматі запитання – відповідь,  під час якої правнича молодь не просто отримала відповіді на усі запитання, а й через призму власного сприйняття самостійно сформувала враження про судову систему загалом та діяльність Вінницького окружного адміністративного суду зокрема.

По завершенню   керівник апарату суду Сергій Климчук,  від імені всього колективу побажав студентам успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.