flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАСУ ПОНОВИВ НЕЗАКОННО ЗВІЛЬНЕНОГО ВНАСЛІДОК РЕОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІВНИКА НА ПОСАДІ В НОВОУТВОРЕНІЙ ЮРИДИЧНІЙ ОСОБІ

29 червня 2017, 16:33

Адміністративними судами розглядалась справа за позовом особи про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді першого заступника начальника Новокаховської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області.

Позивач працював на посаді першого заступника начальника об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів. 

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. № 311 «Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність деяких актів Кабінету Міністрів України» здійснено процедуру реорганізації податкової інспекції шляхом приєднання до територіальних органів Державної фіскальної служби та утворено Новокаховську ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області.

Позивачу пропонувались керівні посади в новоутвореному органі (начальника та першого заступника), на які позивач погодився. Проте документи, які було направлено до центрального органу для призначення, повернулись без розгляду. У зв’язку з чим позивачу було запропоновано інші посади, від яких він відмовився.

Оскаржуючи в суді звільнення, позивач посилався на те, що воно відбулося з грубим порушенням ст.ст.36, 40, 42, 49-2 КЗпП України, а тому наказ про звільнення підлягає скасуванню.

Детальніше...