flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАС надасть рекомендації до стратегії захисту вимушених переселенців

27 липня 2017, 16:28

Співпраця з судами у питаннях захисту прав внутрішньо-переміщених осіб, проведення тренінгів, навчання, заходів щодо забезпечення якості та регулярного обміну інформації з метою справедливої та ефективної процедури визнання статусу біженця.

Це стало темою зустрічі із співробітниками Представництва УВКБ ООН в Україні у Вищому адміністративному суді, передає . Її метою було обговорення Багаторічної стратегії УВКБ ООН із захисту та пошуку рішень із залученням партнерів на 2017 – 2020 роки.


«Ми звернулись до Вищого адміністративного суду України з метою довгострокової співпраці, а також з метою отримання рекомендацій, свого бачення та можливо внесення деяких правок до проекту документу багаторічної стратегії захисту біженців, осіб без громадянства та ВПО», - пояснила заступник представника УВКБ ООН в Україні Ноель Калхун.

Документ містить в собі ідеї та рекомендації, отримані від партнерів під час консультації, проведеної у березні 2017 р., а також від біженців, шукачів притулку та внутрішньо переміщених осіб під час колективної оцінки, і рекомендації з проекту доповіді за результатами зовнішньої оцінки діяльності УВКБ ООН в Україні.

Одним із напрямів Стратегії є співпраця з судовою системою у питаннях захисту прав ВПО, в тому числі шляхом навчання та підтримки стратегічно важливих судових процесів, а також зміцнення потенціалу Державної міграційної служби України та судової системи шляхом проведення тренінгів,навчання, заходів щодо підвищення якості та регулярного обміну інформації з метою забезпечення справедливої та ефективної процедури визнання статусу біженця.


Детальніше...