flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди налагоджуватимуть зв'язок з громадськістю через програми охоплення, — документ

31 липня 2017, 16:25

Налагодження прямих зв’язків між судом та суспільством за допомогою програм охоплення зробить суд відкритим. Такий висновок зробив ККСП в рішенні, текст якого надруковано в  «Закон і Бізнес».



Комунікаційний комітет системи правосуддя

 

Рішення

Про затвердження Концепції прямих зв’язків судів з громадськістю

21 липня 2017                                           м.Київ

 


Концепція прямих зв’язків судів з громадськістю   (додаток 3 до Меморандуму про взаємодію та співпрацю представників системи правосуддя України) 


ОБҐРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ НАЛАГОДЖЕННЯ ПРЯМИХ ЗВ’ЯЗКІВ



Сучасні цінності європейської демократії вимагають надання громадянам інформації про діяльність судів. Вона має формувати правильні підходи до розуміння сутності правосуддя, значення та ролі суду для сталого розвитку демократичного суспільства. В умовах дискредитації судової влади в Україні поінформованість громадян про діяльність судів набуває особливої актуальності.


Традиційно судова влада, намагаючись виглядати незалежною та неупередженою, була дистанційована від суспільства. Публічність судового розгляду була єдиним і, як виявилося, недостатнім інструментом комунікації судів та громадян. Відсутність в останніх відомостей про діяльність судів створила підґрунтя для формування недовіри, адже небагато людей протягом свого життя стикалися із судами. В той же час отримувана громадянами від ЗМІ інформація з різних причин не відображає «повної картини» діяльності судів у країні.


Це вимагає більш активної ролі суддівських інституцій у побудові діалогу із суспільством, зокрема шляхом налагодження прямих зв’язків між судом та широким загалом.

 

Детальніше...