flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ВОАС ПРОЙШЛИ ПІДГОТОВКУ В НАЦІОНАЛЬНІЙ ШКОЛІ СУДДІВ УКРАЇНИ

09 жовтня 2017, 15:15

З 02 по 06 жовтня, згідно з Календарним планом підготовки суддів для підтримання кваліфікації на 2017 рік у місті Києві тривала підготовка суддів окружних адміністративних судів.
До участі у підготовці були відряджені заступник голови  Вінницького окружного адміністративного суду – Алла Чернюк та судді– Андрій Томчук, Тетяна Шаповалова, Костянтин Яремчук, Максим Альчук, Андрій Вергелес та Юлія Бошкова.


В межах підготовки судді обговорювали ряд актуальних в умовах сьогодення тем для судової влади. Зокрема, відбулась інтерактивна лекція щодо процесу реформування судової системи, змін до Конституції України та напрямків реформування законодавства, яка викликала жваві дискусії серед суддівської спільноти. Також, учасники поглиблювали знання з українського ділового мовлення та вдосконалювали  мистецтво правового письма.


Оскільки програма підготовки включала інтерактивні лекції та тренінгові заняття, судді під час підготовки пройшли  тренінг на тему: “Докази і доказування в адміністративному судочинстві” та тренінг на тему: “Особливості застосування податкового та митного законодавства”. Метою даних тренінгових занять було узагальнити та закріпити знання суддів із вказаних тем.
В рамках підготовки судді також взяли участь у круглому столі на тему: «Актуальні проблеми адміністративного судочинства в податкових спорах».


 Під час даного заходу провідними правниками України  акцентовано увагу учасників підготовки на правових аспектах притягнення до відповідальності у разі ухилення від сплати митних платежів, визначено проблемні нюанси доказування в податкових справах, досліджено практику Європейського суду справедливості та узагальнено актуальну судову практику з питань трансфертного ціноутворення в Україні.


Окрім того, у ході підготовки судді обговорили  особливості розгляду виборчих справ та справ, пов'язаних з процесом референдуму, проблемні питання, які виникають під час розгляду спорів, що стосуються статусу біженця та додаткового або тимчасового захисту та особливості розгляду спорів стосовно проходження публічної служби.


По завершенню підготовки учасники отримали  Сертифікати НШСУ.