flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги осіб, що беруть участь у справі

22 лютого 2012, 10:08

Гасло діяльності колективу Вінницького окружного адміністративного суду – «Суд існує для людей», спонукає кожен раз задумуватись над тим, як покращити надання послуг особам, які звертаються до суду. Саме тому в організацію роботи суду вже впроваджена велика кількість інновацій, які успішно і ефективно використовуються в роботі з відвідувачами. Зрештою, набутий досвід отримує підтримку та впроваджується в інших судах Країни.

Відомо, що для повноцінного захисту в суді своїх прав, свобод та інтересів особи, які беруть участь у справі, мають комплекс процесуальних прав.

Так, для належної підготовки до вироблення своєї позиції у справі особи, які беруть участь у справі мають право ознайомитися з матеріалами справи, робити з них виписки, знімати копії.

Проте, майже кожен відвідувач суду постійно зіштовхується з проблемою перетворення отриманих документів з паперової форми в електронну.

Оскільки, більшість  відвідувачів суду – мешканці області, ознайомлення з матеріалами справи, для них потребує додаткових витрат часу на прибуття до суду, на процес ознайомлення та зняття копій відповідних документів.

Саме тому, з метою оптимізації робочого процесу та економії часу у Вінницькому окружному адміністративному суді запроваджується нова послуга: надання копій матеріалів справи в цифровому форматі.

Для надання даної послуги використовується портативний мобільний сканер, який зчитує з паперового носія (матеріалів адміністративної справи) текст чи зображення і перетворює їх у цифровий формат.

Отже, для того щоб отримати копію матеріалів справи в електронному вигляді особа, яка бере участь у справі ознайомлюється з матеріалами адміністративної справи та визначає перелік документів, які підлягають скануванню, попередньо подавши носій, на який працівником інформаційного сектору будуть занесені електронні копії матеріалів справи в звичайному форматі А4. Даний процес в залежності від кількості аркушів справи займатиме декілька хвилин.

Перевагою даної послуги варто відзначити, не тільки економію часу в отриманні копій матеріалів справи, а й якість відсканованої інформації та зображення. Також, на вимогу сторони, можливо зменшити формат зображення чи тексту, або ж відсканувати окремий фрагмент.

 

Відділ документального забезпечення та режимно-секретної роботи суду