flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юридичний Вісник України №34 (895) 25-31 серпня 2012 року

31 серпня 2012, 11:21

Вінницьке правосуддя за європейським стандартом
 

Вінницький окружний адміністративний суд (ВОАС) повністю відповідає критеріям модельного. І не лише завдяки прекрасним умовам здійснення правосуддя, але й, що найважливіше, шанобливому ставленню до відвідувачів. У чому вдалося особисто переконатися кореспонденту «ЮВУ»

Олександра Тимощук, ЮВУ


Найперше, що вражає, так це ошатний багатоповерховий будинок правосуддя на вул. Островського, 14, в якому розміщується і Вінницький адміністративний апеляційний суд, а також просторий вестибюль із надійною охороною та, як не дивно, попри солідне навантаження справ на суддів, відсутність звичних черг громадян.

Фактично кожен відвідувач тут протягом дня може швидко зареєструвати позовну заяву, а також безперешкодно отримати судові документи — рішення, ухвали, постанови суддів та виконавчі листи. У порівнянні з багатьма судовими установами України, особливо, столичними, такі умови обслуговування громадян є просто фантастичними. А досягти цього вдалося завдяки оптимізації роботи апарату суду та запровадження електронного документообігу...
 

 Читати статтю повністю