flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

96, 5% відвідувачів довіряють роботі Вінницького окружного адміністративного суду.

03 вересня 2012, 11:29

На виконання листа Ради суддів України у Вінницькому окружному адміністративному судів проведено опитування громадян - відвідувачів суду щодо незалежності діяльності суду. В даному опитуванні взяли участь 29 громадян – відвідувачів Вінницького окружного адміністративного суду.

Варто зазначити, що метою Моніторингу стану незалежності суддів України-2012 є здійснення аналізу стану незалежності, неупередженості та доступності правосуддя в Україні, розроблення відповідних рекомендацій для вирішення проблемних питань
і удосконалення діяльності судів, органів суддівського самоврядування та інших органів судової влади.

Так, під час проведення Моніторингу стану незалежності суддів в Україні – 2012, відвідувачам суду потрібно було заповнити анкету, яка включала  6 запитань. Зокрема, відвідувачам суду потрібно було оцінити:

   - зручність умов перебування громадян у суді (достатність та зручність місць для очікування, оформлення документів, зручність ознайомлення з матеріалами справи та підготовки до судового слухання; чистота приміщень суду; можливість користування туалетами тощо);

   - повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду (наявність інформаційних стендів, зразків документів, порядку сплати судового збору; зрозумілість інформації щодо місця та часу проведення судових засідань; наявність інформації в Інтернеті тощо);

   - ефективність організації роботи суду (дотримання строків та процедур розгляду справ; вчасність, з урахуванням поштових послуг, надіслання судом повідомлень про розгляд справ; обґрунтованість перенесення судових засідань; додержання графіків судових засідань щодо часу слухання справ тощо).

   Окрім того, громадяни мали вказати, чи ставляться судді та працівники апарату суду до відвідувачів суду коректно та ввічливо і чи суд при розгляді їх справи був незалежним та неупередженим (був забезпечений справедливий судовий розгляд).

За результатами проведеного Моніторингу 100% відвідувачів ВОАС  позитивно оцінили зручність умов перебування в суді та повноту, якість та доступність інформації для відвідувачів суду.

Ефективність організації роботи суду, ставлення суддів до відвідувачів позитивно оцінили  93,1 % респондентів.

Крім того, 96,6 % респондентів на запитання «Чи можете Ви сказати, що працівники апарату суду ставляться до відвідувачів коректно та ввічливо?» поставили оцінку «відмінно».

96,5% відвідувачів Вінницького окружного адміністративного  суду вказали, що суд при розгляді справи був незалежним та неупередженим, був забезпечений справедливий судовий розгляд.