flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч з представниками громадської організації «Подільська правозахисна фундація» про результати зовнішнього опитування громадян щодо якості функціонування суду

13 вересня 2012, 15:50


10 вересня 2012 року у Вінницькому окружному адміністративному суді відбулась зустріч із представниками громадської організації «Подільська правозахисна фундація» в ході якої здійснено обговорення попередніх результатів зовнішнього опитування громадян щодо якості функціонування суду, проведеного у рамках проекту USAID «Україна: Справедливе правосуддя».

У даному заході взяли участь заступник голови Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Дончик, в.о. керівника апарату суду – Олег Рудий, директор проекту «Вивчення думки громадян до якості судових послуг як шлях до вдосконалення діяльності судів» – Ірина Роїк, юрист громадської організації «Подільська правозахисна фундація» – Роман Муляр та начальники відділів Вінницького окружного адміністративного суду.

Так, з метою вивчення об’єктивної оцінки якості послуг, що надаються Вінницьким окружним адміністративним судом, та рівня довіри громадськості до нього, у рамках пілотної програми проекту USAID «Україна: Справедливе правосуддя» в період з 12 червня по 11 липня 2012 року проведено опитування відвідувачів ВОАС щодо їх задоволення роботою суду за допомогою карток громадського звітування, в результаті, якого заповнено та проаналізовано 143 анкети.

В ході даної зустрічі Іриною Роїк представлено присутнім результати опитування та зазначено, що використана під час опитування методологія, пристосована до потреб оцінки функціонування системи правосуддя, і являється одним із важливих та інноваційних інструментів громадського моніторингу судів, а в більш широкому сенсі – важелем залучення громадськості до процесу реформування судової системи в Україні.

Взагалі роботу Вінницького окружного адміністративного суду відвідувачі оцінили за 5-ти бальною шкалою на 4,6 та як зазначено Іриною Роїк – даний показник є одним із найвищих серед судів, анкетування яких провела громадська організація «Подільська правозахисна фундація».

Юристом громадської організації «Подільська правозахисна фундація» Романом Муляром оголошено рекомендації з покращення якості роботи суду, які запропоновані відвідувачами суду під час анкетування.

На завершення заходу, заступник голови Вінницького окружного адміністративного суду Віталій Дончик подякував представникам громадської організації «Подільська правозахисна Фундація» за проведену роботу та зауважив, що побажання відвідувачів будуть проаналізовані та враховані в подальшій організації роботи суду, а робота і в подальшому буде спрямована на вдосконалення задоволення потреб відвідувачів.

Із результатами анкетування можливо ознайомитись за даним посиланням.