flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися урочистості з нагоди професійного свята - Дня юриста

10 жовтня 2012, 11:07

    

Відповідно до Указу Президента України від 16.09.1997 року № 1022/97 в  Україні  встановлено професійне  свято – День юриста,  яке  віднині відзначається щорічно 8 жовтня.

Для українського суспільства професія юриста дуже важлива, адже саме зараз, коли відбувається процес розвитку правової держави, на правників покладено обов’язок і надії щодо утвердження принципу верховенства права шляхом посилення правових гарантій населення, підвищення правосвідомості та правової культури українців.

Саме тому, з нагоди професійного свята – Дня юриста, 08 жовтня 2012 року в приміщенні Будинку адміністративних судів відбувся урочистий захід, у якому взяли участь судді та працівники апаратів  Вінницького апеляційного та Вінницького окружного адміністративних судів.

Розпочав урочисте зібрання та привітав присутніх з професійним святом голова Вінницького апеляційного адміністративного суду – Віталій Кузьмишин.

Звертаючись до суддів та працівників апаратів судів, Віталій Кузьмишин зауважив, що слід більш високо оцінювати і шанувати нашу державу, а також з розумінням і відповідальністю ставитися до виконання своїх обов’язків, цим самим піднімаючи авторитет професії юрист.

Крім того, голова суду побажав колегам здоров’я, добробуту, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній і громадській діяльності.

З нагоди професійного свята привітав присутніх і голова Вінницького окружного адміністративного суду – Олександр Вільчинський, відзначивши, що професія юрист є почесною і відповідальною, адже багатогранна діяльність юридичної спільноти активно сприяє становленню України як європейської демократичної держави, найбільшою цінністю якої є верховенство права, забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

Від імені керівництва Вищого адміністративного суду України та від себе особисто Олександр Вільчинський висловив глибоку подяку за високий професіоналізм, активну участь у житті колективу Вінницького окружного адміністративного суду, побажавши усім присутнім з честю і гідністю примножувати славні традиції нашої професії, докладати значних зусиль задля утвердження на теренах нашого краю ідеалів верховенства права та справедливості.

Окрім того, в ході заходу, керівництвом суду відзначено нагороду судді Вінницького окружного адміністративного суду, члена Ради суддів адміністративних судів України Марини Мультян – медаль «20 років Незалежності України», яку було вручено їй 05 жовтня 2012 року Міжнародною Академією рейтингових технологій і соціології «Золота Фортуна».

Привітали колег з професійним святом і заступники голови Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Свентух, Віталій Дончик та керівник апарату суду –  Роман Головко.

В ході урочистого заходу окремих працівників суду нагороджено відзнаками Вінницького окружного адміністративного суду. Так, за сумлінне і якісне виконання службових обов’язків, виявлену професійну майстерність та з нагоди професійного свята – Дня юриста оголошено Подяку Вінницького окружного адміністративного суду:

Андрію Розлуцькому – помічнику заступника голови Вінницького окружного адміністративного суду;

Максиму Ярошенку – помічнику судді Вінницького окружного адміністративного суду;

Юлії Олексієнко – секретарю судового  засідання  відділу документального забезпечення та режимно-секретної роботи;

Миколі Середюку – секретарю судового засідання відділу документального забезпечення та режимно-секретної роботи.

Крім того, з метою визначення найкращого працівника суду, напередодні Дня юриста, головою первинної профспілкової організації Вінницького окружного адміністративного суду «Добробут»  – Лесею Поліщук ініційовано проведення відповідного анкетування серед працівників апарату суду.

Вказане опитування проводилося за наступними критеріями:
           професіоналізм;
           відданість справі;
           комунікативність, конструктивне вирішення конфліктів;
           ініціативність;
           креативність у вирішені робочих питань.

Так, за результатами анкетування у номінації «Відданість справі» нагороджено:

Марину Ваталінську – помічника судді Вінницького окружного адміністративного суду;

Лілію Драло – помічника судді Вінницького окружного адміністративного суду;

Тараса Юрченка – головного спеціаліста відділу аналітично-статистичного та кадрово-інформаційного забезпечення.

У номінації «Професіоналізм» нагороджено Ольгу Щербацьку – секретаря судового засідання відділу документального забезпечення та режимно-секретної роботи.