flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Вінницького окружного адміністративного суду Олександр Вільчинський взяв участь у роботі ХІ чергового з’їзду суддів України

25 лютого 2013, 14:57

 

22 лютого 2013 року голова Вінницького окружного адміністративного  суду Олександр Вільчинський взяв участь у роботі ХІ чергового з’їзду суддів України, який відбувся в приміщенні Верховного Суду України.

На ХІ з’їзд суддів України також були запрошені представники органів державної влади України, фахівці у галузі права, представники міжнародних організацій.

На порядку денному учасники ХІ з’їзду суддів України планували розглянути:
-    звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан фінансування та організаційного забезпечення діяльності судів;
-    інформацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо формування суддівського корпусу України;
-    звіт голови Державної судової адміністрації України про її діяльність.

Крім того, у ході роботи з’їзду було обрано суддю Конституційного Суду України, новий склад Ради суддів України,  членів Вищої ради юстиції, резерв до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Отже, суддею Конституційного Суду України став суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Олександр Литвинов. Його кандидатуру підтримав 91 делегат з’їзду суддів України.

Перед тим з’їзд звільнив з посади судді Конституційного Суду України  Андрія Стрижака, який пішов у відставку у зв’язку із досягненням 65 років.

До нового складу Ради суддів України увійшли такі судді:
-    В’ячеслав Овчаренко –  суддя Конституційного Суду;
-    Галина Канигіна і Василь Онопенко – судді Верховного Суду;
-    Сергій Амєлін – суддя Вищого адміністративного суду України;
-    Павло Гвоздик і Валентина Щепоткіна – судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ;
-    Інна Алєєва, Тетяна Козир і Володимир Поргебняк – судді Вищого господарського суду;
-    Раїса Ханова – заступник голови Донецького апеляційного адміністративного суду;
-    Руслан Арсірій –  суддя Окружного адміністративного суду м. Києва.

Під час першого засідання Ради суддів України у новому складі головою Ради суддів України обрано Василя Онопенка, на другий термін переобрано заступником голови Ради суддів України – Раїсу Ханову, секретарем – Тетяну Козир.

Крім того, делегати ХІ з’їзду рекомендували до призначення у Вищу раду юстиції за квотою Верховної Ради голову Конституційного Суду Анатолія Головіна, голову Вищої ради юстиції, суддю Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Володимира Колесниченка, голову Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталія Кузьмишина.

Також ХІ з’їзд суддів України обрав до резерву Вищої кваліфікаційної комісії суддів, на випадок вибуття одного або декількох членів комісії, наступних кандидатів:
-    Миколу Патрюка – суддю Верховного Суду;
-    Михайла Зайцева і Олександра Гашицького – суддів Вищого адміністративного суду;
-   Анатолія Осетинського – заступника Голови Вищого господарського суду та Анастасію Заріцьку –  суддю Вищого господарського суду України;
-    Валентину Лісову – голову  Апеляційного суду Донецької області.


Рішення ХІ чергового з’їзду суддів України доступне за посиланням
http://www.scourt.gov.ua



 


Повідомляє прес-служба ВОАС