flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Костянтин Яремчук взяв участь у семінарі «Зміцнення потенціалу судової влади щодо виявлення та захисту іноземців, постраждалих від торгівлі людьми в Україні»

22 лютого 2013, 15:00

 

19 – 20 лютого 2013 року суддя Вінницького окружного адміністративного суду Костянтин Яремчук взяв участь у семінарі «Зміцнення потенціалу судової влади щодо виявлення та захисту іноземців, постраждалих від торгівлі людьми в Україні», який відбувся у м. Львові.

Даний семінар організовано Вищим адміністративним судом України спільно з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні в рамках проекту «Україна як країна призначення. Зміцнення потенціалу адміністративних судів та міліції міграційного контролю».

Так, в ході заходу учасниками обговорено актуальні питання щодо виявлення та захисту іноземців, постраждалих від торгівлі людьми в Україні, зокрема:
-    огляд основних тенденцій щодо торгівлі людьми в Україні як країні призначення;
-    особливості захисту іноземних громадян – потерпілих від торгівлі людьми в Україні;
-    національний механізм взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи із протидії торгівлі людьми;
-     особливості застосування постанови Пленуму Вищого адміністративного суду України «Про судову практику розгляду спорів щодо статусу біженця та особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, примусового повернення і примусового видворення іноземця чи особи без громадянства з України та спорів, пов’язаних із перебуванням іноземця та особи без громадянства в Україні».

Після закінчення семінару учасникам вручено Сертифікати Національної школи суддів України та Координатора Програми з протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції в Україні.




 




Повідомляє прес-служба ВОАС