flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВОАС ПРИВІТАЛИ ЧОЛОВІКІВ З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

13 жовтня 2016, 16:03

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня Захисника України у Вінницькому окружному адміністративному суді, в кращих українських традиціях, представниці прекрасної частини колективу вітали чоловіків.

 

Ще древні філософи трактували, що людство не має майбутнього, якщо не цінує свого минулого.

 

Тож, відзначення Дня Захисника України, Дня Українського козацтва у ВОАС відбувалось крізь призму історії та з дотриманням національних традицій.

День захисника України є новонародженим святом з давніми традиціями, оскільки цей день обрали не випадково. Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Традиція ця дуже давня і походить ще з часів Київської Русі. Козаки вважали Покрову своєю заступницею.

 

На Січі була церква на честь Покрова Пресвятої Богородиці з іконою її Покрова. Збираючись у похід на ворога, козаки проводили молебень до своєї Покровительки. Повернувшись щасливо з походу, дякували Їй за збережене життя.

 

Тож, День захисника України -  свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник керівника апарату суду Яна Петрунчак, котра наголосила, що День захисника України - це свято не тільки народне і релігійне, а й національне. Воно єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами. Нині, коли на східних теренах України точиться боротьба за незалежність і суверенітет держави, маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

 

Тож, напередодні свята, яке символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України, побажала присутнім чоловікам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!