flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ВОАС ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ПЕРІОДИЧНОМУ НАВЧАННІ

18 жовтня 2016, 16:41

 

Сьогодні, 18 жовтня, у місті Києві, згідно з Календарним планом періодичного навчання суддів на 2016 рік  Національною школою суддів України проведено семінар на тему: «Заборона мирних зібрань».



Участь у даному семінарі взяли судді Вінницького окружного адміністративного суду – Олена Маслоід, Михайло Богоніс та Павло Сало.
Під час відкриття семінару на актуальності даної теми в умовах сучасності акцентували увагу заступник голови Вищого адміністративного суду України - Смокович Михайло Іванович, проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України - Костенко Анатолій Васильович, начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України – Балаклицький Іван Ілліч, начальник відділу організації спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України - Гашицький Олександр Васильович.




Також, учасникам семінару було презентовано посібник «Свобода мирних зібрань в Україні»,  автором якого є  Голова Всеукраїнської громадської організації “Інститут “Республіка” - Чемерис Володимир Володимирович.
Окрім того, під час семінару учасники обговорювали  проблеми реалізації права на мирні зібрання в Україні, захист свободи мирних зібрань, узагальнену судову практику з питань реалізації права на мирні зібрання, особливості розгляду справ про обмеження права на мирні зібрання в Київському апеляційному адміністративному суді та практику суду касаційної інстанції.


Окремо на розгляд аудиторії була представлена тема: «Мирні зібрання. Європейські стандарти і судова практика України» та тема: «Реалізація права на мирні зібрання в Європейському Союзі».
В рамках семінару, суддівській спільноті було презентовано ще одне видання “Право на свободу мирних зібрань”. Теорія і практика, в якому  розкрито суть та зміст права на свободу мирних зібрань, гарантованого статтею 39 Конституції України та значення, зміст та порядок реалізації права на свободу мирних зібрань.
Також, увагу учасників було зосереджено на актуальній для суспільства темі: Особливостях подання електронної декларації  особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції ”.