flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС розповіла про етапи відбору суддів до Верховного Суду

09 листопада 2016, 10:25

Конкурс на посади суддів ВСУ складатиметься з двох етапів: письмове тестування та практичне завдання і співбесіда. Кандидати, допущені до другого етапу, також складатимуть тестування особистих морально-психологічних якостей та загальних здібностей.

Як розповіли виданню «Закон і Бізнес» у Вищій кваліфікаційній комісії суддів, до першого етапу будуть допущені кандидати, які пройдуть спеціальну перевірку. Інформацію про кандидатів перевірятиме Громадська рада доброчесності.

«Важливо, щоб оперативно надходила інформація про кандидатів на посаду судді Верховного Суду, яка, на думку громадських організацій, має бути врахована Вищою кваліфікаційною комісією суддів України. ВККСУ зацікавлена у прозорості конкурсу. Комісія своєчасно розглядатиме вмотивовані висновки Громадської ради доброчесності», – повідомив секретар кваліфікаційної палати Станіслав Щотка.

Після визначення переможців, у березні 2017 року, Вища кваліфікаційна комісія суддів України надасть рекомендації Вищій раді правосуддя щодо призначення кандидатів на посади. Вища рада правосуддя розгляне їх та підготує подання Президенту, який підпише указ про призначення.

За результатами конкурсу буде сформовано Верховний Суд у складі 120 суддів, які оберуть Велику палату, Голову Верховного Суду та керівництво касаційних судів у складі Верховного Суду.

 

Детальніше...