flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українців навчатимуть користуватись своїми правами

19 січня 2018, 10:28

Україні можуть прийняти закон про правову освіту населення. В Уряді занепокоєні, що через недостатню правову грамотність українці не можуть нормально користуватись своїми Конституційними правами.

Розробка відповідного законопроекту передбачена Стратегією інформування громадян про гарантовані їм Конституцією та законами права на період до 2019 року, яку днями схвалив Кабінет міністрів (затверджена розпорядженням від 20 грудня 2017 року №1012-р).

Документ спрямований на підвищення рівня правової освіти та свідомості населення, подолання правового нігілізму в суспільстві, створення належних умов для набуття громадянами правових знань, а також забезпечення можливості знати свої права і обов'язки.

Крім підготовки зазначеного проекту, стратегія включає в себе проведення широких інформаційно-роз'яснювальних кампаній з актуальних правових питань, удосконалення роботи щодо дотримання прав громадян органами виконавчої влади. Крім того, пунктом документу є забезпечення доступу громадян до правосуддя і подальший розвиток системи безоплатної правової допомоги. Зокрема, передбачається підвищувати рівень правової спроможності територіальних громад та створення ресурсно-комунікаційних платформ.

 

Детальніше...