flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ВОАС ПРОЙШЛИ ПЕРІОДИЧНЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ ПІДТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

27 квітня 2018, 13:50

В період з 23 по 27 квітня 2018 року у Національній школі суддів України проходила підготовка суддів окружних адміністративних судів для підтримання кваліфікації відповідно до приписів  статті 89 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

Участь в даному заході взяли судді Вінницького окружного адміністративного суду – Віталій Дончик, Наталя Крапівницька та Олена Маслоід.

 

Програма підготовки була досить насиченою та включала інтерактивне спілкування з досвідченими правниками та практикуючими суддями і  науковцями щодо актуальних питань судочинства, модеровані дискусії щодо шляхів вдосконалення судового захисту, проведення тренінгових занять з актуальних тем здійснення правосуддя, виконання практичних завдань та  роботу в малих групах.

У ході підготовки судді адміністративних судів розглянули  проблематику застосування Новел Кодексу адміністративного судочинства України, питання щодо міжнародно-правового досвіду адміністративного судочинства, особливості застосування норм процесуального права з урахуванням предмету позову та з метою забезпечення судом ефективного захисту порушеного права, проблемні питання обрання ефективного способу судового захисту порушеного права. 

 

Поряд з цим, слухачі підготовки обговорили аспекти застосування Європейської конвенції з прав людини, практику та рішення Європейського суду з прав людини в адміністративному судочинстві проти України. 

Актуальним для учасників підготовки були розгляд питань щодо доказів і доказування в адміністративному процесі та питань щодо  антикорупційного законодавства, запобігання і виявлення корупційних правопорушень, обговорення особливостей декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру.
По завершенню підготовки учасники отримали Сертифікати Національної школи суддів України.