flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату ВОАС опановували навики спілкування із людьми з інвалідністю

18 травня 2018, 16:09

Сьогодні працівники апарату суду вдосконалювали знання щодо навиків спілкування із людьми з інвалідністю.

Навчальний семінар на тему:  «Основи спілкування працівників суду  із людьми з інвалідністю» провела Сюзанна Жуковська - спеціаліст Вінницької громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія».

У ході семінару, який проходив у форматі інтерактивної лекції учасники обговорили основні  аспекти сприйняття суспільством людей з інвалідністю, правовий статус даної категорії осіб, торкнулися питання фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Проте основний акцент заходу був спрямований на особливостях спілкування працівників апарату суду із людьми з інвалідністю та набутті необхідних комунікативно-психологічних навиків щодо взаємодії із даною категорією людей.

Доповідач надала практичні поради працівникам апарату суду щодо принципів взаємодії та спілкування із людьми з різними видами інвалідності, розповіла про основні приписи Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, які передбачають  рівність та недискримінацію та вільний доступ до правосуддя.

«Людина з інвалідністю - не каста недоторканних, а звичайна людина з неповторним характером, своїми слабкими та сильними сторонами, власними мріями та звичками, яка нічим не краща, але і не гірша від усіх інших людей»,- зазначила Сюзанна Жуковська під час виступу. Тому певного особливого відношення така людина не потребує, окрім допомоги при неможливості самостійно відвідати фізично недоступні місця,   - зауважила на завершення виступу модератор семінару.

 

Детальніше про захід за посиланням: