flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Вінницького окружного адміністративного суду взяли участь у круглому столі на тему: «Методи спілкування зі ЗМІ»

03 вересня 2013, 17:14

Представники Вінницького окружного адміністративного суду взяли участь у круглому столі на тему: «Методи спілкування зі ЗМІ»

28 серпня 2013 року головний спеціаліст – прес-секретар відділу аналітично-статистичного та кадрово-інформаційного забезпечення Вінницького окружного адміністративного суду Валентина Панасенко взяла  участь в круглому столі на тему: «Методи спілкування зі ЗМІ».

Даний захід організовано Вищим адміністративним  судом України в рамках реалізації Проекту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

Захід відкрив керівник апарату Вищого адміністративного суду України Станіслав Которобай та представив учасникам круглого столу експертів Проекту Віргіліуса Валанчуса – суддю Верховного адміністративного суду Литви та Йеспера Ніцше – спеціаліста із зв’язками з громадськістю Національної судової адміністрації Швеції.

Модератором даної зустрічі була Марія Швенько – прес-секретар Вищого адміністративного суду України, яка звернула увагу присутніх на те, що метою зустрічі було представлення та обговорення висновків і рекомендацій європейських експертів за результатами впровадження заходів в рамках Компоненту D «Підвищення поінформованості громадськості про адміністративне судочинство», основні принципи та правила поведінки представників ЗМІ під час судових засідань, проблемні питання в спілкуванні зі ЗМІ.

  У ході круглого столу, в межах виконання заходу D4 «Представлення проекту рекомендацій для прес-секретарів судів» європейські експерти презентували висновки та рекомендації, які були зроблені за результатами впровадження заходів,  реалізованих в рамках Компоненту D «Підвищення поінформованості громадськості про адміністративне судочинство».

Також під час зустрічі, в рамках другої сесії, було обговорено концепцію створення прес-центру судової влади, яка передбачає введення посади прес-секретаря в суді та формування єдиної інформаційної політики судової влади.

Ознайомила учасників заходу із даною концепцію Олена Ігнатченко – завідувач сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації Державної судової адміністрації України.

Учасники круглого столу спільно з експертами країн-членів ЄС розглянули діяльністьспеціалістів зв’язків з громадськістю та забезпечення  ними належної взаємодії із ЗМІ для інформування суспільства про діяльність адміністративної юстиції. Експерти також надали рекомендації щодо впровадження прикладів взаємодії судів з громадськістю, наприклад, щодо роботи довідкових бюро, розробки інформаційних листків чи прес-релізів, проведення інших інформаційних заходів з підвищення рівня поінформованості українського суспільства про адміністративні суди та їхні функції.

29 серпня 2013 року суддя Вінницького окружного адміністративного суду Костянтин Яремчук взяв участь у круглому столі, присвяченому обговоренню методів спілкування зі ЗМІ, який Вищий адміністративний суд України проводив для суддів адміністративних судів.

Під час зустрічі Віргіліус Валанчус та Йеспер Ніцше ознайомили учасників із висновками та рекомендаціями, які було зроблено європейськими експертами за результатами впровадження заходів в рамках Компоненту D «Підвищення поінформованості громадськості про адміністративне судочинство» та звернули увагу присутніх на основні принципи і правила спілкування із журналістами, роль суддів у формуванні відносин між судами та засобами масової інформації.

 


 

Повідомляє прес-служба ВОАС