flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пленум Вищого адміністративного суду України роз’яснив, як вирішувати спори щодо публічної інформації

01 жовтня 2013, 17:43

Пленум Вищого адміністративного суду України роз’яснив, як вирішувати спори щодо публічної інформації

Суддям адміністративних судів пояснили, що потрібно робити у випадку, якщо розпорядник публічної інформації-відповідач не є суб’єктом владних повноважень.

На засіданні Пленуму Вищого адміністративного суду України  розглядалось питання щодо практики застосування адміністративними судами положень Закону «Про доступ до публічної інформації».

Детальніше  

Керівникам судів слід активніше дбати про розв’язання проблем, що виникають у роботі очолюваних ними судів

Про це повідомив голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев під час свого вступу на засіданні Пленуму ВАСУ 30 вересня 2013 року.

Виступаючи на Пленумі голова суду проаналізував стан здійснення правосуддя адміністративними судами у першому півріччі 2013 року та окреслив заходи щодо його подальшого удосконалення.

За його словами, статистичні дані свідчать про продовження тенденції, яка намітилася у попередніх звітних періодах, до зменшення кількості звернень до окружних адміністративних судів та місцевих загальних судів як адміністративних.

Детальніше 


Вища кваліфікаційна комісія суддів України надала рекомендації щодо переведення суддів до іншого суду та щодо обрання суддів безстроково

На засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 30 вересня 2013 року, за результатами розгляду матеріалів було прийнято рішення надати рекомендації щодо переведення суддів до іншого суду.

Детальніше 

Міністерство юстиції України  забезпечує активний доступ до правової інформації

На сьогодні до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів Міністерства юстиції України включено 70 тисяч  нормативно-правових актів, із них за 8 місяців 2013 року – 3335. При цьому міжнародних договорів внесено до Реєстру 135, тоді як за 8 місяців 2012 року тільки 113.

Доступ до інформаційного фонду Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів мають як фізичні, так і юридичні особи. З кожним роком кількість звернень щодо отримання текстів нормативно-правових актів збільшується.

Детальніше 


Комітет з питань верховенства права та правосуддя рекомендує парламенту відхилити проект закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо гарантування права громадян на звернення до міжнародних органів з захисту прав людини)
   
Проектом пропонується внести зміни до Кримінального процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України, Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу та Закону «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до яких у якості окремої підстави для перегляду судових рішень Верховним Судом України, що набрали законної сили, визнається факт встановлення відповідними Комітетами ООН (зокрема: Комітетом ООН з прав людини, Комітетом ООН з економічних, соціальних та культурних прав, Комітетом ООН з ліквідації расової дискримінації, Комітетом ООН з ліквідації дискримінації по відношенню до жінок, Комітетом ООН проти катувань, Комітетом ООН з прав інвалідів) порушення Україною міжнародних зобов'язань при вирішенні справи судом.

Детальніше 


Відбудеться чергове засідання Ради суддів адміністративних судів України

03 жовтня 2013 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні конференц-залу Вищого адміністративного суду України відбудеться чергове засідання Ради суддів адміністративних суддів.

Детальніше 

 


Повідомляє прес-служба ВОАС