flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комітет з питань верховенства права та правосуддя рекомендує парламенту направити на доопрацювання проект закону про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України

14 жовтня 2013, 09:22

 Законопроектом пропонується внести зміни, зокрема, до статті 18 Кодексу адміністративного судочинства, якими передбачається, що Київському апеляційному адміністративному суду як суду першої інстанції підсудні справи щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, а також рішень, дій чи бездіяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів, справи щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності Центральної виборчої комісії, члена Центральної виборчої комісії, справи щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України.

Детальніше 


У Верховній Раді України зареєстровано проект змін до виборчого законодавства

 
В українському парламенті з’явився проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів».

Авторами законодавчої ініціативи виступили народні депутати від Партії регіонів Олександр Єфремов та Володимир Олійник.

Детальніше  


Збори суддів Вищого адміністративного суду України внесли зміни до складу судових палат

11 жовтня 2013 року відбулися збори суддів Вищого адміністративного суду України.

Перед початком засідання голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев від імені колективу суду урочисто привітав суддю Миколу Сіроша із досягненням 30-річного суддівського стажу.

Керівник суду представив колективу Анатолія  Єрьоміна, Володимира Маслія, Костянтина Винокурова, обраних відповідно до постанов Верховної Ради України від 19 вересня 2013 року № 592-VІІ та № 593-VІІ «Про обрання суддів» на посади суддів Вищого адміністративного суду України.

Детальніше 


Голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович відзначає необхідність підвищення рівня довіри до судової системи країни


Про особливості реформування судово-правової системи України, зокрема доступу до суддівської професії, дисциплінарної відповідальності суддів, гарантій суддівської незалежності, та  про шляхи підвищення рівня довіри громадян до судів йшлося під час зустрічі голови Вищої ради юстиції Олександра Лавриновича  з відомим німецьким політиком та правником Гертою Дойблер-Гмелін.

За словами Герти Дойблер-Гмелін, процеси та досвід модернізації судово-правової системи України є надзвичайно цікавими для іноземних колег. «Нам  цікаво спостерігати за тим, які зміни відбуваються і який результат країна матимете за п’ять років», – відзначила Герта Дойблер-Гмелін.

Детальніше  


«Ми не побудуємо демократичної держави без незалежного суду» – Ігор Самсін


Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін зустрівся з представниками Міністерства закордонних справ Швеції та амбасади цієї країни в Україні.

10 жовтня 2013 року у Комісії відбулась робоча зустріч на тему: «Реформи у сфері верховенства права в Україні» за участі голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігоря Самсіна, Мортена Енберга, заступника керівника місії Посольства Швеції в Україні та Магнуса Сеттерберга, співробітника департаменту Східної Європи та Центральної Азії Міністерства закордонних справ Швеції.

Детальніше 




 


Повідомляє прес-служба ВОАС