flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді з 65 країн світу обговорили глобальні питання міжнародної судової практики

16 жовтня 2013, 09:38

У готелі «Ялта-інтурист» відбулася конференція Міжнародної асоціації суддів. Зустріч відбулася у рамках Регіональної групи країн Азії, Північної Америки, Африки і Океанії. 56-е щорічне засідання цього року пройшло в Ялті і зібрало суддів із 65 країн світу.
Відкрив захід голова Асоціації суддів України Олег Присяжнюк, який відмітив, що учасники Конференції обговорювали актуальні питання застосування міжнародного законодавства про права людини, цивільного права.

Детальніше


Феміда за європейським взірцем

Президентський проект змін до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів отримав попереднє схвалення Верховною Радою. Друге голосування й остаточне прийняття документа можуть відбутися вже в лютому наступного року.
Доповідаючи з парламентської трибуни президентський проект змін до Конституції, радник глави держави Андрій Портнов насамперед нагадав про заклики європейських інституцій до всіх політичних сил в українському парламенті про необхідність якомога скорішого ухвалення цього документа в запропонованій редакції. На це звертали увагу і голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, і депутати Парламентської асамблеї Ради Європи у письмовій резолюції від 01.10.2013, і співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ по Україні Майліс Репс та Маріетта де Пурбе-Лундін.

Детальніше


Вищий адміністративний суд України оприлюднив показники роботи судів за перше півріччя 2013 року
 
Показник кількості справ, розглянутих понад строки, числа скасованих чи змінених судових рішень наразі залишається високим, що не завжди є наслідком великого навантаження.
Про це йдеться у постанові Пленуму Вищого адміністративного суду України від 30.09.2013 №10 «Про стан здійснення правосуддя адміністративними судами в першому півріччі 2013 року».

Детальніше
 

Законодавство

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень»

Детальніше


Міністерство юстиції України підготувало методичні рекомендації щодо запобігання і протидії корупції

Методичні рекомендації щодо запобігання і протидії корупції в державних органах та органах місцевого самоврядування підготовлено Міністерством юстиції України.
У посібнику міститься перелік антикорупційних нормативно-правових актів, розкривається зміст термінології, що використовується у законодавстві, надається детальний опис превентивних антикорупційних механізмів.
Йдеться також про визначені законодавством обмеження щодо використання службового становища, суміщення та сумісництва, одержання дарунків (пожертв), роботи близьких осіб та осіб, які звільнилися з посад або припинили діяльність, пов’язану з виконанням функції держави, місцевого самоврядування, наслідкам притягнення особи до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення, а також питанням спеціальної перевірки, декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру, запобіганню виникненню конфлікту інтересів.

Детальніше



 

Повідомляє прес-служба ВОАС