flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРЕЗЕНТОВАНО МЕХАНІЗМ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ В УКРАЇНИ РІВНЯ ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ

31 січня 2018, 15:53

Українська Гельсінська спілка з прав людини та Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини презентували методологію нового інструменту моніторингу прав людини на місцевому рівні в рамках реалізації проекту «Місцевий індекс прав людини». Про це пише Укрінформ.


«Це еволюція – перехід на новий рівень, місцевий індекс. Ініціатива задумувалась не тільки як інструмент, а й як універсальний механізм, який зможе застосувати будь-хто охочий для вимірювання дотримання прав людини на місцях», – заявив керівник Секретаріату Уповноваженого ВР з прав людини Богдан Крикливенко.


Він наголосив, що новий інструмент особливо важливо застосовувати для досліджень прав людини у населених пунктах, які постраждали від військового конфлікту.


Зазначалося, що методологія Місцевого індексу прав людини може бути використана для оцінки впровадження Україною нещодавно прийнятої резолюції ПАРЄ 2198 «Гуманітарні наслідки війни в Україні».


Індекс дозволяє оцінювати як загальні права людини (від базових до участі в місцевому управлінні), так і особливі, як, наприклад, право на гідний життєвий рівень та інтеграція внутрішньо переміщених осіб та інших постраждалих осіб.


Крім того, організатори представили результати пілотного моніторингу за допомогою Місцевого індексу прав людини в Ужгороді та в Білозірській ОТГ на Черкащині. Впродовж наступних трьох місяців команда проекту планує провести пілотні моніторинги семи населених пунктів Дніпровської, Донецької та Сумської областей.

 

Детальніше...